Ben je van plan om dit jaar lang op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Het maakt niet uit waar je naartoe reist, het gaat erom dat je geen onnodige risico’s loopt tijdens je vakantie. Er zijn namelijk nogal wat risico’s die je loopt wanneer je (ver) van huis bent. Je bent namelijk in een onbekende omgeving, je bent meer afhankelijk van andere mensen en je doet misschien risicovolle activiteiten. Genoeg reden dus om even stil te staan bij hoe je een passende reisverzekering kunt afsluiten. Met een goede polis achter de hand, beschik je over het vangnet dat je nodig hebt in tijd van nood. 

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk? 

Misschien vraag je je af of je werkelijk een reisverzekering Univé nodig hebt. Het antwoord is: ja. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en dat terwijl de kosten die zo’n ongelukje met zich meebrengt, aanzienlijk kunnen zijn. Je zou niet de eerste zijn die diep in de financiële problemen komt, omdat je de onkosten van een ongeluk tijdens je vakantie niet kunt betalen. Zo kun je bijvoorbeeld ziek worden en in het ziekenhuis behandeld moeten worden. In Nederland wordt deze zorg gedekt door je zorgverzekering, maar dat geldt maar in beperkte mate voor de kosten die je in buitenlandse ziekenhuizen maakt. Je eigen verzekering voor ziektekosten dekt namelijk een maximumbedrag en daarna zijn de kosten voor jezelf. Sluit je echter een goede reisverzekering af, dan worden ook deze kosten gedekt. Zo krijg je niet alleen de zorg die je nodig hebt, maar ook zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wie de uiteindelijke kosten gaat betalen. Dat geeft een fijn gevoel. 

Welke opties zijn er als je een verzekering wilt afsluiten? 

Als je een reisverzekering wilt afsluiten, zul je zien dat je kunt kiezen uit twee soorten polissen. De eerste is de doorlopendereisverzekering. Dit pakket sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar voorzien van een goede reisverzekering. Het voordeel hiervan is dat je je spullen kunt pakken wanneer je maar wilt. Zie je een mooie aanbieding voorbijkomen? Je kunt gelijk je tas pakken want je verzekering is al geregeld. Ga je echter maar een keer per jaar op vakantie, dan is het niet nodig om jezelf het hele jaar van een verzekering te voorzien. Je kunt dan beter voor de eenmalige reisverzekering kiezen. Deze is alleen geldig tijdens je vakantie. Je bent bij deze polis verplicht om je reisdata door te geven. Ben je weer thuis, dan is je polis weer afgerond. Zo ben je toch goed verzekerd zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Een ideale polis dus, naar ons dunkt. 

De beste verzekering is er een die volledig op jou is afgestemd

Welke verzekering je ook neemt, het is altijd goed om deze zo goed mogelijk op jouw situatie af te stemmen. Op die manier profiteer je niet alleen van meer dekking, ook pak je meer voordeel en comfort. Kijk daarom bij het afsluiten van je reisverzekering altijd even naar de aanvullende opties. Zo kun je je maximale reisduur verlengen, zodat je tot wel een half jaar lang op reis kunt blijven. Ga je ook nog wintersporten dit jaar? Voeg dan ook zeker de wintersportdekking toe. Tijdens je wintersport is de kans op een ongeluk namelijk groter, dus is het verstandig om hier een extra polis voor af te sluiten. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar slaat het noodlot toe, dan heb je in ieder geval een goed vangnet gemaakt.

Write A Comment