Heerlijk recept: knolselderijstoof met tomaat en champignons

Een heerlijk recept waar je zeker geen spijt van zult krijgen, is de knolselderijstoof met tomaat en champignons. Dit is een gezonde en smakelijke maaltijd die je helemaal zelf kunt maken. Dit recept is gemakkelijk te maken en je kunt er diverse ingrediënten aan toevoegen om de smaak naar je smaak aan te passen.

Ingrediënten

Voor het maken van de knolselderijstoof heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 1 grote knolselderij, in kleine blokjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 500 gram champignons, in plakjes gesneden
– 400 gram tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
– 2 theelepels oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.
3. Voeg de uien toe en bak ze totdat ze zacht zijn.
4. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
5. Voeg de knolselderij, tomaten, champignons, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.
6. Bak de ovenschaal in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
7. Serveer met vers stokbrood.

Variëren

Je kunt dit recept makkelijk variëren door andere ingrediënten toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld eens verschillende groenten zoals paprika, courgette of aubergine. Ook kun je andere kruiden gebruiken zoals tijm, rozemarijn of peterselie. Of voeg stukjes kip, varkensvlees of gehakt toe voor een extra smaakvolle maaltijd.

Conclusie

De knolselderijstoof met tomaat en champignons is een heerlijk en gezond recept dat gemakkelijk te maken is. Door de veelzijdigheid van dit recept, kun je het naar wens aanpassen met verschillende ingrediënten. Probeer het eens uit en geniet van de heerlijke smaak!

Write A Comment